Hvad koster det?

Hvad koster det at vaske?  

Hvad koster det at vaske?

Der er mange ting der skal tages i betragtning når du skal regne på, hvad det koster dig at vaske dine håndklæder og lagner.

Herunder er en forklaring på hvordan beregningsmodellen er lavet og hvor de tal der er brugt i den er fremkommet.

Det kommer som en overraskelse for de fleste, hvor dyrt det egentlig er at vaske, tørre og lægge sammen - og ikke mindst, hvor meget tid man bruger på det - tid der kan bruges på flere kunder, eller lave den facebook opdatering der får flere kunder i forretningen osv.

Vask i egen vaskemaskine, pr vask kr. 11,-

Miele opgiver, at det koster kr. 6,70 at vaske ved 40 grader og det koster 25% mere, at vaske ved 60 grader. For at få vasken bakteriefri skal temperaturen være mindst 60 grader og helst 95 grader. hvilket giver et gennemsnit på kr. 11,- pr vask.

Tørretumbler pr gang kr. 8,00*

*Kilde: Jyllandsposten

Disse priser er støt stigende og udover de direkte udgifter, er der afskrivning af vaskemaskine, tørretumbler, håndklæder, lagner osv. plus den tid der bruges på vask og sammenlægning.

Afskrivning af vaskemaskine og tørretumbler er ca. kr. 2.500,- pr. år
ved Miele W5841 Comfort og Miele TKG 650 WP NDS over 5 år.

Hvis du vasker 2 maskinfulde om dagen, ca. 20 håndklæder, vil din udgift for
vask pr. år udgøre mindst kr. 10.529,-

Der skal også afskrives på håndklæder og lagner ca. kr. 0,15 pr håndklæde samt indregnes den tid der bruges på vask, tørring og sammenlægning ca. kr. 19,- pr maskinvask for en elev.

Vask pr håndklæde kr. 4,52

Hvis du selv vasker og ikke indregner din tid, koster et håndklæde kr. 2,62 at vaske, men du bruger stadig tiden til noget hvor du kunne opdatere din forretnings facebook profil for at få flere kunder der giver større indtjening, eller du kan holde mere fri.